Sådan kan du male med kontrastfarver i din bolig

26 oktober 2021
Emilie Ann Jacobsen

advertorial

Hvis du gerne vil male dine vægge i kraftige farver, er du måske lidt i tvivl om, hvordan du skal gribe det an. På den ene side kan brugen af kraftige farver jo være med til at gøre, at der kommer liv og energi til rummet. På den anden side kan det også gøre, at rummet kommer til at virke småt, og at farven bliver dominerende, hvis du maler alle væggene. 

Den klassiske løsning er, at du maler en væg. Dermed får du stadig farven integreret i rummet, men den kommer ikke til at dominere hele rummet, fordi du sørger for, at de andre vægge er hvide. Hvis du gerne vil have et twist til den løsning, kan du vælge at male endevæggene i et langt rum. Igen får du inkorporeret farven, men den bliver ikke for dominerende i rummet. 

En tredje løsning er, at du maler en eller flere vægge i forskellige nuancer. Altså at du lader farverne glide over i hinanden, eller du laver en skarp kant imellem dem. Det kan også være med til at give mere farve til rummet, samtidig med at det ikke bliver for dominerende. 

Få en professionel maler til at male for dig 

Hvis du er i tvivl om, hvilken løsning der vil være den rette for dig, er det smart, at du får en professionel maler til at male for dig. De kan sige, hvordan du bedst maler din bolig. 

Leder du efter et malerfirma Helsingør, kan du for eksempel henvende dig til malerkanonen.dk. Det er et firma med stor erfaring. De vil derfor kunne vejlede dig i forhold til, hvordan du bedst maler din bolig med kontrastfarver. De kan selvfølgelig både male væggen i kontrastfarver og de andre vægge i rummet, hvis de også trænger til en opfriskning. Det kan du jo lige så godt, nu hvor du har hyret en maler. 

Flere Nyheder