Sådan får du rabat via håndværkerfradraget

25 januar 2021
Cecilie Mortensen

I Danmark har vi mulighed for at få rabat, når vi bygger nyt eller renoverer vores bolig eller fritidshus. Der bliver hvert år fastsat et bestemt beløb som giver et skattefradrag, når du vælger at hyre en professionel håndværker til en opgave. Det gælder også ved serviceydelser som, når vinduerne skal pudses, have skal plejes eller, hvis du i ny og næ har behov for børnepasning.  

Denne rabat som du kan opnå kaldes for håndværkerfradrag. Det er lavet til at sætte skub i økonomien ved at private husstande har bedre vilkår for at sætte gang i de projekter, som de måske har gået og tænkt på at gøre længe. Det kan være alt lige fra at lægge nyt gulv, få repareret sit tag eller udskiftet vinduerne i boligen. 

Hvad dækker håndværkerfradraget? 

Håndværkerfradraget for 2021 er sat til at være 25.000 kroner inklusiv moms for håndværkerydelser og det samme er gældende for serviceydelser. Det vil sige, at man som person kan få op til 50.000 kroner i håndværkerfradrag. Hvis I dermed er 2 voksne mennesker i husstanden vil det være muligt at få op til 100.000 kroner i håndværkerfradrag. Det giver nogle gode muligheder for, at få sat gang i de projekter, som man måske har gået at tænkt på at få gjort længe. 

Når du indhenter et tilbud eller får udført en opgave, er det vigtigt at være opmærksom på, at det kun er arbejdslønnen som kan indregnes i håndværkerfradraget. Det vil sige, at hvis du f.eks. skal have lagt nyt gulv, så skal du betale fuld pris for materialerne, men selve arbejdstimerne der bliver brugt på at lægge gulvet, kan du beregne håndværkerfradraget ud fra. 

Bliv klogere på håndværkerfradraget

Hvis du er nysgerrig på, hvordan du beregner håndværkerfradraget, eller hvordan du får rabatten udbetalt, kan du med fordel læse mere hos husblog.dk

Flere Nyheder