Red dine krydderurter med en regnmåler

26 februar 2021
Sara Mortensen

Hvis du har plantet en dejlig køkkenhave fyldt med grøntsager og krydderurter, men har svært ved at holde den, så skal du købe en regnmåler. En regnmåler er en god hjælp til at holde haven smuk og frodig. Læs med her og bliv lidt klogere på regnmålere.

Elsker du at gå ud i haven og plukke helt friske, hjemmedyrket krydderurter? Det kan virkelig give noget ekstra luksus til hverdagen, at dyrke sine egne grøntsager og krydderurter. Det kan dog også være en udfordring med det skiftende vejr, vi har her i Danmark.

Derfor kan man have brug for lidt ekstra hjælp. En regnmåler kan være den perfekte hjælp til dig, der kæmper med din have. Du kan både bruge den som hjælp til at holde liv i krydderurter og køkkenhave, men også dine planter og blomster.

Hvordan fungerer en regnmåler?

En regnmåler er egentlig bare en pind med et måleglas på toppen. Det kan vi dog hurtigt blive enige om, ikke er ret spændende at have placeret midt i haven. Derfor findes der regnmålere i dag med alverdens forskellige motiver på. 

Du kan få lige den regnmåler, du synes passer bedst ind i din have. Der findes regnmålere med søde fugle på toppen, traktorer, køer, frøer m.m. Der findes mange forskellige, og der er derfor god chance for, at du kan finde en, du synes passer til din have.

Regnen vil falde ned i måleglasset, og du kan derfor se næsten præcist, hvor meget vand, der er faldet i netop din have. Til forskel fra de officielle målinger af nedbøren, så får du et mere realistisk billede af regnen på din grund. Dermed kan du nemmere vurdere hvor meget vand dine krydderurter og have generelt trænger til. 

Sørg for, at din regnmåler er placeret korrekt i haven

Du skal altid huske at placere din regnmåler korrekt, ellers får du ikke en realistisk måling. I efteråret skal du huske at fjerne blade og skidt fra regnmåleren, så det ikke påvirker målingen. Det kan nemlig godt være noget blæsende i Danmark, når efteråret nærmer sig. 

Få plantet din regnmåler solidt i jorden, mindst 2 meter væk fra forstyrrende elementer. Det kan være træer, buske, et halvtag eller lignende. Derudover skal du også sørge for, at måleglasset hænger vandret. Med disse få og nemme råd, kan du opnå en tæt på præcis måling af nedbøren i din have! 

Flere Nyheder