Professionel gulvafslibning – redningen for de fleste triste trægulve

16 juli 2018
Astrid Pedersen
Professionel gulvafslibning - redningen for de fleste triste trægulve

Trænger dine gulve til en ordentlig overhaling, skal du først og fremmest overveje, om du skal vælge en gulvafslibning eller en gulvafhøvling. Hvis dit gulv er af massivt, tykt træ, og samtidig har lidt stor skade – for eksempel buler op efter en omfattende vandskade – kan du sikker med fordel vælge at få høvlet et pænt stykke af overflade, for at redde resten af gulvet.

Hvis træværket, som udgør dit gulv, er af en mindre massiv sort, og plankerne eller parketterne er tyndere, bør du nok vælge den mindre invasive gulvafslibning. Langt de fleste trægulve an tåle en gulvafslibning – og da det samtidig er de færreste trægulve, som har så grumme skader, at en grundig gulvafslibning ikke kan rette op på dem, kan du med fordel alliere dig med en professionel gulvmand for at få rettet op på slidskader i dit trægulv.

Hvordan kan en gulvafslibning redde mit gulv?

De mest almindelige skader på et trægulv fremkommer som følge af almindelig slid og daglig brug. Det kan for eksempel være slidspor der, hvor du ofte går frem og tilbage, det vil sige foran døre og møbler. Hvis den beskyttende overfladebehandling er slidt af, bliver træværket sårbart, og støv og skidt kan nemmere trædes ned i den blottede overflade, så gulvet fremstår grimt og snavset. Blegning fra solens falmende stråler kan give et mat og gulligt skær, der hvor lysindfaldet er kraftigst, og hvor gulvet ikke er dækket af tæpper. Og spilder du kaffe, te, rødvin eller andre farvede væsker på dit slidte og ubeskyttede trægulv, vil disse blive suget ind i træværket og danne grimme, misfarvede skjolder.

En gulvslibning fjerner denne ujævne overflade, om mestendels udgøres af misfarvninger og overfladiske ridser og skrammer, således at træværket bliver jævnt og glat igen. Og med en efterfølgende behandling kommer dit gulv til at stråle som nyt. Læs videre om gulvafslibning på gkservice.dk

Flere Nyheder