Kom ud af den grimme vane med en alkoholbehandling

14 marts 2019
Astrid Pedersen
Kom ud af den grimme vane med en alkoholbehandling

Når et menneske udvikler alkoholisme, sker det ofte umærkeligt. Som regel tager udviklingen ikke fart, før misbruget har nået et vist stadie, hvor forbruget af alkohol tager overhånd. Det kan godt være vanskeligt at spore alkoholisme hos et menneske – selv hos en, man ellers er tæt på – fordi vi lever i en kultur, hvor et vist forbrug af alkohol er bredt socialt accepteret.

Hvordan ved jeg, om min ven er alkoholiker?

Hvis du har en mistanke om, at en person tæt på dig er ved at udvikle alkoholisme (eller måske allerede er alkoholiker), er der visse tegn, du bør holde øje med. Et af disse tegn er kontroltab. Hvis din ven, kollega eller anden nær bekendt udviser kontroltab i forbindelse med indtag af alkohol, bør du være på vagt. Det vil synes, som om vedkommende ikke har en stopknap, men blot fortsætter med at drikke, hvor andre for længst ville være holdt inde. Adfærds ændring i forbindelse med indtag af alkohol er også almindeligt blandt alkoholikere. Vedkommende kan pludselig blive mere aggressiv, eller måske endda gråd labil.

Et andet tegn på alkoholisme er, når en persons funktion i det daglige bliver betinget af, at han eller hun lige skal have en lille skarp at vågne på, eller en godnat øl til at falde i søvn på. Herfra kan alkohol forbruget støt og roligt udvikle sig til at omfatte hele dagen. Og det er en glidebane, for kroppens tolerance over for stoffet vil gradvist øges – og så skal der mere og mere til, førend vedkommende når den ønskede effekt.

Hjælp din alkoholiserede ven tilbage på ret kurs

Du kan hjælpe din nære bekendte, som ønsker at bryde den onde cirkel, ved at få vedkommende indskrevet på et misbrugcenter, som tilbyder afvænning og alkoholbehandling. Læs mere om behandling af alkoholikere på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ 

Flere Nyheder