Hvad er en massagepistol?

28 januar 2021
Astrid Pedersen

En massagepistol er et særligt aggregat, som er designet til at give massage i et lille område. Med en massagepistol kan du således massere direkte på det sted, hvor problemet opstår.

Det kan for eksempel være en myose i en muskel som forårsager smerte og spændinger i dine skuldre, i din nakke, eller hen over lænden. Det kan også være spændte og ømme fascier i lår muskulaturen som kan være vanskelige at komme til livs.

En massagepistol er et håndholdt redskab hvilket – i modsætning til eksempelvis en foam roller – giver dig god mulighed for at styre og målrette massagen. Og så er en massagepistol generelt mere fokuseret og intens end andre massage apparater.

Hvordan virker en massagepistol?

En massagepistol virker derved at den ved aktivering ”affyrer” en række rytmiske og hårde stød. Disse kan varieres i styrke og frekvens og er fokuseret omkring et forholdsvis afgrænset område.

Da overfladen for påvirkningen er minimeret vil tryk belastningen blive højere i netop det område. Med en massagepistol kan du således på effektiv vis knuse de smertefulde og hårde muskelknuder eller blødgøre bindevævet.

Hvordan bruges en massagepistol?

De fleste atleter, body buildere og andre sports udøvere bruger den smarte massagepistol til at øge bevægeligheden i leddene og smidigheden i vævet for på den måde at minimere risikoen for skader i forbindelse med træning.

Med en massagepistol behandling efter en hård præstation øges blod gennemstrømningen i musklen hvorved den får nemmere ved både at regenerere og restituere.

Du kan også bruge en massagepistol når du ønsker at varme en bestem muskel gruppe op forud for træning og dermed slippe for udmattende opvarmnings øvelser. Og så kan du bruge en massagepistol derhjemme når nakkesmerterne efter mange timers hjemmearbejde foran din skærm begynder at trænge sig på.

Hvis du ønsker at anskaffe en billig massagepistol i høj kvalitet kan du finde den på altermed.dk.

Flere Nyheder