Fjern slidspor og pletter med en gulvafslibning

24 maj 2020
Astrid Pedersen

Når et gammelt trægulv begynder at blive gråligt og mat i overfladen, er det et sikkert tegn på at gulvet er ved at være slidt. Selv om dit gulv måske førhen var smukt og lyst i overfladen – eventuelt som følge af en sæbe behandling – vil slitagen først og fremmest vise sig som grimme slidspor der hvor gulvet hyppigst betrædes.

Disse slidspor består af nedtrådt støv og snavs, og manifesterer sig som en grålig film i trægulvets overflade. Slidsporene vil føles ru, og vil ikke kunne fjernes ved almindelig gulv vask. Oplever du således at slidspor begynder at brede sig i gulvets overflade er det på tide med en grundig og effektiv gulvafslibning.

Hvorfor vælge en gulvafslibning?

Måske har du hørt om både gulvafslibning og afhøvling af gulve, og tænkt at en gulvafhøvling må være mere effektiv end en gulvafslibning. Dette er da også til dels sandt. En gulvafhøvling er en langt mere invasiv operation, idet der ved hjælp af knive skrælles helt op til en halv centimeter af træværkets overflade. Til sammenligning fjernes kun 1 – 2 millimeter ved en gulvafslibning, som således er en del mere skånsom af natur.

Til gengæld kan et trægulv kun tåle ganske få gulvafhøvlinger i løbet af sin levetid – og en del flere afslibninger. Og da de overfladiske skønhedspletter og de oven for nævnte slidspor sjældent stikker dybere end et par millimeter ned i træværket, vil en gulvafslibning i langt de fleste tilfælde være fuldt tilstrækkelig når gulvet skal smukkeseres.

Hvem kan hjælpe med afslibning af gulve?

Leder du efter et gulvfirma i dit lokal område, som kan forestå en professionel gulvafslibning, kan du med fordel vælge Gulvkanonen. Gulvkanonen opererer over hele Danmark – og altså også i nærheden af dig. Du kan læse mere, og få et godt tilbud på en gulvafslibning, på Gulvkanonen.dk

Flere Nyheder