Chili con carne – den perfekte manderet

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Chili con carne er en vaske ægte manderet – forstået på den måde, at det velsmagende måltid er nemt at tilberede, består af overvejende maskuline ingredienser, er tungt og nærende, og samtidig kan antage særdeles stærke og krydrede former. Hvis du går og overvejer at holde en fodbold aften med drengene, eller måske blot en hyggelig komsammen med et par øl og en håndmad, egner chili con carne sig fortrinligt til formålet.

Den helt store fordel ved den formidable egnsret fra den sydlige del af det amerikanske kontinent er, at den med stor fordel kan laves flere dage forinden. En god chili con carne bliver faktisk kun bedre af at få lov at trække i gryden i et par dage, da alle smagsstofferne vil udvikle sig. Så længe du sørger for at koge din chili con carne rigtig godt igennem under tilberedning, og lader den stå og trække under tæt sluttende låg, vil der ikke danne sig ikke farlige bakterier. Du varmer blot chilien grundigt op en halv time før servering – og så er du klar til at kunne nyde et suverænt aftensmåltid sammen med dine gæster. Og skulle der blive noget chili con carne til overs, kan det sagtens holde sig et par dage i køleskab, og op til to måneder i fryseren.

Chili con carne er nemt at lave

Selv den mest uerfarne og utrænede kok kan, nemt og hurtigt, fremtrylle en aldeles bjergtagende skudefuld chili con carne. De ingredienser, som skal bruges, fås i helt almindelige supermarkeder, og du skal ikke ud i de store, avancerede køkkenredskaber heller. Til chili con carne skal du faktisk blot bruge bønner på dåse, hakket oksekød, flåede tomater på dåse, tomat puré, chili (i pulver, flager, eller frisk), hvidløg, rødløg, salt og peber.

Du kan finde den fulde ingrediensliste og opskrift på chili con carne på dk-kogebogen.dk