Bring livet tilbage i dit trætte trægulv med en gulvslibning

16 juli 2018
Astrid Pedersen
Bring livet tilbage i dit trætte trægulv med en gulvslibning

Hvis dine gamle, slidte trægulve efterhånden er så grimme at se på, at du har lyst til at rykke dem op og lægge et nyt gulv – så tøv en kende. For selv om det kan være fristende at erstatte de grå og splintrede planker med et fint glat gulv i for eksempel beton eller epoxy, som ikke kræver den store vedligeholdelse og samtidig er nemt at holde rent, er det rigtig synd at fjerne et originalt trægulv bare på grund af lidt slid. Faktisk er der stor sandsynlighed for, at dit trægulv kan reddes med en grundig gulvafslibning, som i kombination med en beskyttende og plejende efterbehandling kan få dit gulv til at fremstå smukt og ensartet igen.

Hvorfor er mit gulv så grimt at se på?

Når et trægulv bliver brugt meget unde at modtage vedligeholdelse, bliver den beskyttende film af olie, sæbe, bonevoks eller lak slidt af, som før beskyttede det organiske materiale mod udefra kommende påvirkninger. Det blotlagte træværk bliver sårbart over for solens skarpe stråler, som bleger og falmer træet til en grim gullig farve. Og støv og snavs bliver trådt ned i gulvets overflade samt i revnerne mellem gulvbrædder eller parketter, hvor det får gulvet til at fremstå nusset og snusket, uanset hvor grundigt eller hvor ofte du vasker og skrubber det. Spildte, farvede væsker – for eksempel kaffe eller te, rødvin eller saftevand – vil danne misfarvede pletter, fordi de opsuges af træet. Og gulvet vil være mere modtageligt over for ridser fra møbler, sko, legetøj eller kæledyrenes kløer.

Hvordan kan en gulvafslibning hjælpe?

Selv om dit gulv ser helt håbløst ud, kan det med næsten 100% sikkerhed reddes med en grundig gulvafslibning, som fjerner den del af træets overflade, hvor skader og misfarvninger sidder. Kig ind på gulvkanonen.dk og læs mere om effektiv og billig gulvafslibning.

Flere Nyheder